Har du sendt søknad og CV på mange jobber uten å bli kalt inn til intervju? Det er ikke nødvendigvis kvalifikasjonene dine det er noe galt med – selv om det også kan være tilfellet. En rotete CV kan være nok til at du havner i feil bunke. Med noen små, enkle grep er det større sjanse for at du havner i den riktige.

– De vanligste og mest gjennomgående feilene ved en CV er at den ikke svarer på ønsket bakgrunn og erfaring, og at man gjerne søker på jobber man ikke har forutsetninger for å få.

Til enkelte roller er det mange søkere, og da bør du tenke at den som leser CV-en og søknaden din skal finne den relevante informasjonen raskt.

– Hvis den som leser CV-en din må stoppe opp og gruble for mye er det ofte ikke bra. Det er litt for mange som forutsetter eller tar det for gitt at rekruttereren kjenner til bedriften de jobber for. Om det ikke er for de største og mest kjente selskapene – gi en kort beskrivelse av hva bedriften din er og gjør. En hyperlink til bedriftssidene er alltid smart.

Vi vil også komme med noen råd når det gjelder søknader – de er nemlig ofte for lange.

– Søkerne skriver ofte for mye selvfølgeligheter. De skriver det samme som står i CV-en, men med flere ord av typen «Jeg startet min karriere i…» Vi leser gjerne CV-en først, og deretter søknaden. Da er det bortkastet tid å lese en søknad som er CV-en med fyllord imellom.

Da vil det i tillegg være bortkastet tid for deg å skrive søknaden. Den bør derfor gi uttrykk for noe som er interessant og relevant utover det som står i CV-en. For eksempel kan du skrive om hvorfor du er motivert for jobben du søker.

Men hvordan skriver du en interessant og relevant CV? Hva gjør den god?

En CV skal være oversiktlig og kronologisk

– En enkelt definisjon av en god CV er en som treffer de kravene vi ser etter for stillingen.

Noen mener CV-en bør være på en side, men det er ikke farlig om den er på to. Gjør den likevel så kort, konsis og lettfattelig som mulig.

– Den skal være oversiktlig og visuelt lettlest, og så må den være oppbygget kronologisk: Du starter med personalia, nøkkelkvalifikasjoner, utdannelse og karriere. Den siste skolen og jobben skal stå øverst. Har du lang erfaring kan utdanningen komme etter karrieren. Dette avhenger av den enkelte stilling. Tenk at det mest relevante ved bakgrunnen din i forhold til den stillingen du søker, skal fremkomme tydelig i CV-en.

Hvis du søker på en jobb som involverer salg og du har hatt suksess, så skal du ikke være redd for å ta med det.

– Har du kommet 150 prosent over budsjett eller blitt beste selger seks måneder på rad, er det lov å skryte av slike ting. Det blir lagt merke til på en positiv måte.

Ærlighet varer lengst – også på CV-en

Har du hull i CV-en bør de kunne forklares. Det er bedre å si du har vært hjemmeværende eller på jordomseiling, enn at det ikke står noe.

– Typisk vil folk som føler de er for gamle la være å skrive alder. Vær heller ærlig – åpenbare ting klarer du ikke å skjule.

En annen ting du ikke klarer å skjule er hvordan du ser ut, så hvor viktig er et bilde på CV-en din?

– Et godt bilde sier jo mer enn tusen ord – og tilsvarende vil et dårlig bilde trekke ned. Det er viktig å ha et bilde som gjenspeiler den du er på jobb.

Du bør også vurdere å ringe på forhånd da det ikke er noe poeng i å søke på en jobb du vet du ikke får. Men sørg for å stille relevante spørsmål. Avklar om stillingen omfatter det du tror den gjør og forhør deg om din bakgrunn er innenfor det man vil ha. Vi får veldig mange CV-er og søknader som er på siden av det vi ser etter.

La CV-en være effektiv fremfor kreativ

Mange er kreative når de skriver CV. Vi mener at dette sjelden er hensiktsmessig.

– Du kan fint bruke standardmaler i Word. Om du bruker masse farger har ingenting å si. Unntaket er kanskje hvis du for eksempel søker jobb som digital designer og du vil vise hva du kan. De som leser CV-en din har kanskje mer enn 100 flere å lese etter din. Den kan derfor godt være annerledes, men den må ikke gå på bekostning av effektiviteten og informasjonens tilgjengelighet.

– Hvordan kan man så skille seg positivt ut blant mengden søkere?

– Vi mener det for en CV sjelden handler om å skille seg ut, men du må treffe. For å si det slik: Skal du søke jobb som regnskapssjef, bør du kunne regnskap – og i tillegg ha skrevet en god CV og søknad.